PRVA POMOĆ

Obuka prve pomoći za firme

Medicina rada vrši obuku zaposlenih iz Prve pomoći kod kriznih stanja bolesti i povreda. To se odrađuje u skladu sa Zakonom o bezbednosti i zdravlje na radu, uz poštovanje osnovnih načela u obuci zaposlenih sa planom i programom za praktično sticanje znanja iz Prve pomoći. Obuka se sprovodi u dvodnevnom, a po potrebi i u jednodnevnom terminu. Nakon teorijskog predavanja, odrađivanja praktičnog dela, prikazivanja filma, vrši se testiranje polaznika obuke. Posle položenog testa dobija se uverenje da je uspešno je završio – la obuku i OSPOSOBLJEN – a za pružanje prve pomoći, spasavanja evakuacije u slučaju opasnosti shodno članu 15 tačka 9, Zakona o bezbednosti i zdravlja na radu (“Službeni glasnik RS”, broj 101/2005). 

Obuka prve pomoći za auto škole i profesionalce

Kurs  za obuku iz prve pomoći traje osam školskih časova,  šest sati (sa pauzama), sastoji se od teorijskog i praktičnog dela i održava se u prostorijama  Zavoda. Kurs se organizuje po grupama od maksimalno deset učesnika. Kurs se sastoji od teorijskog dela koji se izvodi uz pomoć savremenih tehničkih pomagala i praktičnog dela na modelima (lutkama) dizajniranim za trening određenih veština. Jedan deo treninga polaznici vežbaju međusobno.

Polaganje ispita vrši se u prostorijama Zavoda za zdravstvenu zaštitu radnika “LD medica”, dva dana kasnije (ili po dogovoru). Po uspešno položenom ispitu polaznici dobijaju potvrdu o položenom ispitu iz prve pomoći koju prilažu uz dokumentaciju za polaganje vozačkog ispita.

Kurs vode lekari i osoblje Zavoda za zdravstvenu zaštitu radnika “LD medica”, nosioci licence predavača-ispitivača prve pomoći izdate od Ministarstva zdravlja Republike Srbije.

POŠALJITE UPIT I ZAKAŽITE PREGLED